Steve Jobs'un eşi kocasının filmine karşı!

Steve Jobs'u anlatan ve birkaç gün içinde vizyona girecek olan film, tartışılmaya devam ediyor!

Steve Jobs filmi yine hedefte

Wall Street Journal raporlarına göre Steve Jobs'un eşi, kocasını anlatan yeni filmi durdurmaya çalışıyor. Laurene Powell Jobs'un Sony Pictures ve Universal Pictures şirketlerine filmin gösterimini engellemek için baskı yaptığı bildiriliyor. Aaron Sorkin tarafından yazılan senaryo, Walter Isaacson'un 2011 yılında kaleme aldığı Steve Jobs biyografisine dayanıyor.

Yapımcı şirket projeye kendisini dahil etmek için çok çaba sarfettiğini söylese de Laurene Powell Jobs'un asıl itirazı, biyografinin gerçeği yansıtmaması. Danny Boyle tarafından yönetilen filmde Jobs karakterini Michael Fassbender canlandırıyor. ABD'de 23 Ekim'de gösterime girecek olan "Steve Jobs" filminin 30 Ekim tarihinde ise Türkiye'de vizyona girmesi bekleniyor.

Teknolojiye yön veren isimden biri olan Steve Jobs pankreas kanseri ile olan uzun süreli savaşını kaybederek 5 Ekim 2011 tarihinde aramızdan ayrılmıştı. Jobs tartışmalı isimlerden biriydi. Filme göre onun çabaları iMac ve iPhone'un önünü açarken hırsı ve "mükemmeliyetçilik duygusu" başarı için her türlü yola başvurmasını tetikliyordu.

Isaacson, biyografi için Steve Jobs'la 40'tan fazla kez konuştuğunu ve 100'ün üzerinde akrabası, iş arkadaşı ve yakın dostundan fikir aldığını söylüyor. Kitap, CEO Tim Cook ve Jony Ive gibi üst düzey Apple yetkilileri tarafından da eleştirilmişti.

Okuyucu Yorumları