Super Mario Run, App Store'da Gerçekten "Koşuyor"

Efsanevi oyun karakterinin iOS'a merhaba dediği yeni oyun, App Store'a fırtına gibi girdi!

Super Mario Run, gerçekten "koşuyor"

Geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleşen etkinlikte Apple birçok önemli duyurunun yanında Nintendo'nun efsanevi oyun karakteri Mario'nun yeni bir başlıkla iOS platforma geleceğini açıklamıştı. O gün geldi çattı ve Super Mario Run resmi olarak kullanıma sunuldu. Mario efsanesinin bu yeni versiyonu beklenildiği gibi büyük bir ilgi gördü ve listelerin de zirvesine oturdu.

Oyunun kullanıma sunulmasının ardından henüz birkaç gün geçmesine rağmen Super Mario Run, App Store'daki ücretsiz uygulama listesinde bir numaraya yerleşmekle kalmadı, aynı zamanda en yüksek gelir listesinde de ilk sıraya yükseldi.

Peki ücretsiz bir uygulama olan Super Mario Run bu geliri nasıl elde ediyor? Bunun nedeni de oldukça basit. Uygulama ücretsiz olsa da uygulama içi ödeme gerektiren birçok özellik sayesinde kullanıcıların belirli bir harcama yapmaları bekleniyor. Söz konusu rakam ise bir mobil oyuna göre bir hayli yüksek; 10 dolar.

Yine de öyle anlaşılıyor ki birçok kullanıcı bu bedeli ödemekten geri durmuyor ve Nintendo'nun en sevilen karakterini mobil cihazlarında görmenin keyfini çıkarıyor. Nintendo uygulamanın yakın bir gelecekte Android'e de geleceğini belirtiyor.

Okuyucu Yorumları