Super Mario Run, Mobil Oyun Dünyasını Sarsmaya Geliyor!

Yayınlanmasına sadece günler kalan Super Mario Run, eğer tahminler gerçek olursa, mobil oyun dünyasını fena halde sallayacak...

Mobil oyun dünyasını sarsacak efsane!

Super Mario Run, iPhone'a 15 Aralık'ta gelecek ve şimdiden, piyasaya sürülmesinin ciddi nakit getirmesi bekleniyor. Nintendo'nun, bıyıklı su tesisatçısını içeren ilk akıllı telefon oyununda, Sensor Tower'dan gelen mobil bilgi verilerine göre, yalnızca ilk ayda dünya çapında brüt gelirde 71 milyon ABD doları kazanılması öngörülüyor. Bu, yaklaşık 56 milyon £ ve 95 milyon AU $ anlamına geliyor.

Super Mario Run, Nintendo'nun mobil oyun dünyasına girmesinin sadece başlangıcı; bu yaz Pokemon Go çılgınlığından sonra kıyaslanabilir bir hit olacak gibi görünüyor. Pokemon Go, 2016'da Google'ın uygulama mağazasında en çok kazandıran uygulamaydı ve bir bütün olarak Pokemon serisini gençleştirdi. Nintendo, diğer popüler isimleri Animal Crossing ve Fire Emblem'i de akıllı telefon oyunlarına dönüştürmeyi planlıyor.

Sensor Tower, Nintendo için muhtemel 71 milyon dolarlık gelirini nasıl hesapladı? Oyun mağazasında kullanılabilir olduğunda push bildirimlerini almak için 20 milyon kişi kaydolmuş durumda. Ve daha pek çok kişi, oyuna sadece tavsiye yoluyla ulaşabilir.

Oyun 71 milyon dolara ulaşırsa, ilk ayda elde ettiği gelirle Pokemon Go (143 dolar) ve Clash Royale'in (107 milyon dolar) gerisinde kalacak. Ancak Candy Crush Soda Saga'nın (16 milyon dolar) çok ilerisinde olacak.

Super Mario Run'ı indirmek ücretsiz olacak, ancak ilk dört seviyeden sonra kilidi kaldırmak için uygulama içi satın alımlar gerekiyor. Fiyatlar bir konsol oyunu ile karşılaştırıldığında ucuz gibi görünse de, bir mobil oyun için biraz pahalı olacak. En azından açıklamalar bu yönde...

Okuyucu Yorumları