Sürpriz siteye sürpriz DDoS saldırısı

Son dönemde çok sık gördüğümüz DDoS saldırılarının hedefinde, bu kez şaşırtıcı bir site vardı!

DDoS saldırısı yine sahnede!

ABD'de yaşayan insanların büyük bir kısmı, Powerball çekiliş ödülünün milyar doların üzerine çıkması ile geçtiğimiz haftalar içerisinde "loto ateşi" içerisine düştüler. Görünüşe göre, şimdi de İrlanda'da da benzer bir durum söz konusu. Her ne kadar büyük ödül aynı seviyede olmasa da, 12 milyon Euro'ya ulaşan ödül, çoğu insanın umutlarını şansa bağlamasına sebep oluyor. Ancak İrlanda'da dün bilet almaya çalışan kişiler, ülkenin National Lottery internet sitesinin bir DDoS saldırısı ile çökmesi sonrasında sıkıntı yaşadılar.

BBC'nin söylediğine göre saldırı iki saat boyunca devam etti. Her ne kadar veri ve oyun sistemi saldırıdan etkilenmese de, doğal olarak artmış olan trafiğin yanında gelen ve sitenin kapanmasına sebep olan bu saldırı, kazanma ümidi ile bilet almaya çalışan pek çok kişiyi hayal kırıklığına uğrattı.

Şu anda internet sitesi ve makineler tamamen kurtarılmış durumda ve site, ziyaretçileri ayrı bir sayfa ile karşılayarak sitenin DDoS saldırılarından CloudFlare sayesinde korunduğunu belirtmekte.

Okuyucu Yorumları