Tabletinizin boyutu hangisi olmalı?

Tabletlerin boyutları 7 inç ile 13 inç arasında değişiyor. Peki hangisi sizin için doğru seçim?

Tablet... Ama hangisi?

Tabletlerin boyutları 7 inç'ten 13 inç'e kadar yükseliyor. iPad'in bile üç farklı boyutta modeli bulunuyor. Bu yüzden hangi modelin size daha uygun olduğunu belirlemek, hiç olmadığı kadar zor. İlk olarak tabletle ne yapacağınız önem taşıyor, ancak bakmanız gereken başka faktörler de var. Örneğin tabletlerin ekran oranı (aspect ratio) da atlanmaması gereken bir özellik.

Ekran oranı

iPad'lerin ekranı daha "kare" iken Samsung Galaxy Note gibi tabletler, daha "dikdörtgen" veya "uzunlar". Genel olarak 4:3 ekran ("kare" olanlar) oranının özellikle dikey modda kitap veya dergi okumak için daha uygun olduğu kabul edilir. 10 inç'ten büyük 4:3 tabletler çoklu görevde de iyidir.

16:9 veya 16:10 ("dikdörtgen" tabletler), filmleri yatay modda izlemek için müthiştir. Bu tabletler dikey modda karikatür kitaplarına tam uyum sağlarlar.

7 ve 7,7 inç arasındaki tabletler

Teknoloji dünyası, "tablet" boyutlarının 7 inç'ten başladığına aşağı yukarı karar vermiş durumda. Bu alanda çok sayıda seçeneğiniz var.

Telefonunuzun ekranı 4 - 4,5 inç arasındaysa, ekran boyutu arasındaki fark 7 inç'lik tablet almayı haklı çıkarabilir. Bunun yanında tabletinizi hep yanınızda taşıyacaksınız, küçük boyutlu tabletler her zaman daha iyi bir seçim olacaktır.

Son olarak tabletinizi telefon gibi kullanmayı düşünüyorsanız, en iyi seçeneğiniz 7 inç'lik tabletler olacaktır.

7,9 ve 9 inç arasındaki tabletler

7,9 ve 9 inç arasındaki tabletler

Tabletler, içerik üretmeye değil, çoğunlukla tüketmeye yönelik cihazlar ve bu boyutlar, genellikle tableti tek elle tutarken web'de gezinip film izlemek için oldukça idealler. iPad mini'nin 8 inç'lik ekranının ve 4:3 ekran oranının bir tablet için çok uygun olduğunu düşünüyoruz.

7,9 inç ve 9 inç arası tabletleri kim almalı?

Telefonunuz 4,5 inç - 5,2 inç arasında ekrana sahipse bu tabletler size uygun olabilir. Taşınabilirlik, iyi bir pil ömrü, oyunlar, web'de gezinti ve film izleme, aradığınız işlevler arasındaysa 7,9 inç ve 9 inç arasındaki tabletler işinizi görecektir.

9,7 inç ve 10,1 inç'lik tabletler

Telefonunuzun ekranı 5 inç ise veya daha büyükse, tabletinizi daha çok evde kullanacak ve sürekli yanınızda taşımayacaksanız, bu tabletler tam size göre. Cihazınızı yanınızda taşıyacaksanız onu fazla büyük bulabilirsiniz.

Bununla birlikte sıkça yolculuk yapıyorsanız, tabletinizi bir Bluetooth klavyeyle birlikte taşıyabilir ve laptop taşımaktan kurtulabilirsiniz. Büyük ekranlarda kalemin işe yaradığını söylemeliyiz, bu yüzden Samsung Galaxy Note 10.1 gibi bir tableti seçenekleriniz arasında değerlendirin.

11 inç ve 13 inç arasındaki tabletler

Bu boyutlardaki tabletler, genellikle laptop'ların yerini almayı amaçlıyorlar. Örneğin iPad Pro, sadece büyük bir iPad olmayı amaçlamıyor ve hem içerik üretimine, hem de tüketimine odaklanıyor.

Laptop'unuz ağırsa bu tür bir tableti tercih edebilirsiniz. İçerik üretmekten ziyade tüketmeyi düşünüyorsanız, büyük tabletler tam size göre olabilir.

Okuyucu Yorumları