Tartışmayı yayınlamak isteyen habercilere WiFi sorunu..

ABD'deki büyük tartışmayı izlemek ve yayınlamak isteyenlerden istenen bedel "biraz" yüksek oldu!

Başkanlık tartışmasında WiFi problemi!

Hemen hemen herkesin bir noktada Wifi erişimi için gereğinden fazla para ödediği söylenebilir. ABD'de başkanlık tartışmalarının ilk ayağında ise, haberciler bu sorunu çok daha ciddi bir şekilde yaşamaktalar. Slate politika muhabiri Jim Newell'in gönderdiği bir tweet'e göre Hofstra Üniversitesi'nin kablosuz ağına bağlanmak için muhabirlerin 200$ ödemeleri gerekmekte. Ayrıca Newell'in bunun nasıl başarılacağından emin olmadığını belirtmesine rağmen, kişisel WiFi noktaları da yasaklanmış durumda.

Vocativ'in sosyal medya uzmanı Ryan Beckler da bu durumu kanıtlamak amacı ile, üniversitenin içerisinden olduğu varsayılabilecek bir fotoğraf yayınlamış durumda.

WiFi erişimi için 200$, medya odasında bir koltuk için (internet erişimi olmadan) 75$ ve medya odasında bir koltuk ile kablolu bağlantı için ise 325$ fiyatları belirtilmiş durumda. Ancak neredeyse her telefonun bir modem gibi çalışabildiği düşünülürse, bölgedeki gazetecilerin internete erişimlerinin kısıtlanması pek mümkün gözükmüyor. Tabii ki bu, görevlilerin çalışmayacakları anlamına gelmiyor.

Tartışmayı yayınlamak isteyen habercilere WiFi sorunu..

Politico'dan Kenneth P. Vogel'in gönderdiği bir tweet'te de izinsiz ağların bulunması için bir Aircheck WiFi Tester'ın kullanıldığı görülebiliyor...

Okuyucu Yorumları