Tayvan depremi iPhone 7'yi vuracak mı?

Tüm Apple hayranlarının merakla beklediği iPhone 7, görünmeyen bir tehlike ile karşı karşıya!

iPhone 7'yi bekleyen tehlike!

6 Şubat tarihinde Tayvan'da üzücü bir olay yaşanmıştı. Ülkede, 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, 100'den fazla kişinin ölümüne, binlerce kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu. Depremin olduğu yer teknolojinin kalbinin attığı Tayvan olunca, elbette ister istemez akıllara teknoloji için üretim yapan fabrikaların durumu da geliyor. Bu noktada da gözler, Dünya'nın en geniş yonga üreticisi olan TSMC'ye (Taiwan Semiconductor) dönüyor.

Bilindiği gibi Apple'ın en ciddi üreticisi konumunda olan TSMC, iPhone 7 beklentilerini karşılayabilecek mi? Gelen ilk bilgilere göre fabrikasının bazı bölümlerinde ciddi hasarlar meydana gelen TSMC, ortadaki kötü tabloya karşın iyimser bir tutum sergiliyor ve herhangi bir stok sıkıntısı yaşanmayacağını söylüyor.

Halihazırda iPhone 6S için Apple A9 işlemcileri üreten ve bunun yanında iPhone 7'de yer alacak olan Apple A10'un da haziran ayında tam üretime geçilmesi planlanırken, gerçekleşen bu depremle üretimin aksayacağına yönelik endişeler de ortaya çıkmış durumda. TSMC, yapılan incelemelerin ardından tesisin 14 ve 6'ıncı bölgelerindeki hasarlar sebebiyle aksamanın yüzde 1 civarlarında olacağını söylüyor.

TSMC'nin oluşan hasarı hızla onarması gerekiyor, aksi halde Apple, iPhone 7 için saf dışı bırakmak istediği Samsung'la, bir kez daha masaya oturmak zorunda kalabilir.

Okuyucu Yorumları