Tebrikler! Artık saniye kıyametini atlattınız

30 Haziran'da saatlere eklenen 1 saniye, büyük felaket bekleyenleri fena halde yanılttı!

"Felaketi" atlattık!

30 Haziran'da saatlere eklenen artık 1 saniye, komplo teorilerinde söylendiği gibi interneti yok etmedi; Dünya'nın finansal marketleri için büyük bir felakete yol açmadı. Ayrıca Amazon.com, Netflix, Intagram veya Pinterest de çevrim dışı durumuna düşmediler. Yaşanan en büyük sıkıntı ise, artık saniyenin Universal Co-ordinated Time'a (UTC) Salı gecesi eklenmesinin Android telefonları şaşırtması ve kullanıcılarının günlük uyarılarını karıştırmaları oldu.

Ayrıca, Twitter da Tweet'lerin ne zaman yayınlandığını tam olarak algılayamıyor gibi gözüküyordu. Ancak görünene göre, hemen her şey normalde olduğu gibi devam etti ve çoğumuz hiçbir sorun fark etmedik.

Netflix, Instagram ve Pinterest AWS üzerinde çalışmakta ve Amazon, artık saniyeyi AWS'nin arkasında sisteme dahil etmek için oldukça yoğun bir çaba gösterdi.

AWS, Linux üzerinde çalışıyor ve bu yüzden, kernel'de bulunan geçmişteki tarih sorunu ve Linux'un artık saniyeyi, saati 00.59'a geri sararak dahil ettiği düşünülürse bu durum, sistemin artık saniye ile baş edebilme yeteneği için bir deneme ve yanılma testi idi.

World Radiocommunication Conferance, Kasım ayında toplanarak artık saniyeyi tartışacak ve UTC'nin ayrıştırılması üzerine tartışacak...

Okuyucu Yorumları