Tegra K1 ortaya çıktı!

Grafik devi Nvidia, yeni nesil mobil grafik bombasını CES'te patlattı! İşte Tegra K1...

Tegra K1 ortaya çıktı!

Nvidia'nın CES için dün verdiği yenilik sözü, bugün Tegra K1 planlarının açıklanmasıyla gerçeğe dönüştü. 192 grafik çekirdekli yeni nesil mobil işlemci Nvidia K1, Kepler mimarisini temel alıyor.

Daha önce Project Logan kod adıyla tanıdığımız Tegra K1, Nvidia'nın anlatımına göre üst düzey PC'lerdeki ve konsollardaki grafikleri mobil cihazlara getirecek. Nvidia, yaptığı duyuruda Epic Games'in en son grafik motorunu, Unreal Engine 4'ü Tegra K1'e port edeceğini duyuruyor. Basın konferansı sırasında da çip üzerinde canlı olarak çalışan Unreal Engine 4 tanıtımları gösterildi. Tanıtımda etkileyici ışıklandırma, gölge efektleri, detaylı yüzeyler ve fazlası dikkat çekti.

Tegra K1 ortaya çıktı!

Tegra K1'in 32-bit ARM Cortex A15 2.3GHz'e kadar hızlarda çalışan "4+1 işlemci" ve "Denver" kod adlı ARMv8 mimarisini temel alan, 2.5GHz'e kadar hızlarda çalışan 64-bit'lik iki farklı sürümü olacak. Nvidia'nın basın toplantısı sırasında gösterdiği, çipin ikinci sürümüydü.

Tegra K1 ortaya çıktı!

32-bit Tegra K1'in 2014'ün ilk yarısında cihazlarda yer almaya başlaması, 64-bit sürümün ise yılın ikinci yarısında ürünlere girmeye başlaması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları