Teknolojinin en sevilen CEO'ları belli oldu!

Zuckerberg, Tim Cook, Larry Page ve diğerleri... Sizce en fazla sevilen CEO hangisi?

En sevilen CEO hangisi?

Teknoloji endüstrisinde kimin daha popüler olduğunu anlamak adına Morning Consult tarafından yapılan anketin sonuçları belli oldu. Buna göre, teknoloji dünyasının en çok bilinen CEO'ları çok da şaşırtıcı olmayan bir biçimde Tim Cook ve Mark Zuckerberg.

Bazı detaylı istatistik bilgilere de yer verilen ankette, Cook ve Zuckerberg'in sırasıyla yüzde 48 ve yüzde 39 oranıyla kamuoyu tarafından en çok sevilen teknoloji patronları olduğu anlaşılıyor. Fakat anketin ilginç ve ironik olan yanlarından birisi de Facebook CEO'sunun aynı zamanda en az sevilen CEO ünvanına da sahip olması. Bunun nedeni de aslında oldukça basit: Ankete oy veren 1.935 kişinin çok büyük bir kısmı aralarında Jeff Bezos, Satya Nadella ve Elon Musk gibi isimlerin de olduğu diğer CEO'ların daha önce adını bile duymamış. Böylece doğal olarak, tanıdıkları bir CEO'yu en sevmedikleri isim olarak seçmişler.

Bu da ankete katılanların favori CEO'larına verdikleri oyları; favorileri olmayan CEO'lara verdikleri oylarla karşılaştırıldığında biraz anlamsız hale getiriyor. Zira her iki türden oyları da hesaba kattığımızda, en sevilen CEO'lar sırasıyla Jeff Bezos, Larry Page, Satya Nadella ve Elon Musk şeklinde karşımıza çıkıyor. Zuckberg ve Cook ise ancak beşinci sırada görünüyor.

Ankette ayrıca veri gizliliği açısından en çok güvenilen teknoloji firması da şaşırtıcı bir biçimde yüzde 57'yle Amazon olarak çıktı. Güven oylamasında Apple katılanların yüzde 54'ünün oyunu alırken, Facebook ise yüzde 32'de kaldı.

Okuyucu Yorumları