Telefonla 360 derecelik fotoğraf nasıl çekilir?

Telefonunuzu kullanarak 360 derecelik fotoğrafları nasıl çekebilir ve görüntüleyebilirsiniz?

360 derecelik fotoğraf nasıl çekilir?

Geleceğin 360 derecelik fotoğraflarda olduğunu düşünüyorsanız, Facebook'tan Street View'a onları paylaşabileceğiniz birçok yer var. 360 derecelik videoların aksine, bu tür fotoğraflar çekmek için özel bir kameraya ihtiyacınız da yok; telefonunuzun kamerası yeterli.

360 derecelik fotoğraf çekmek için önce bir uygulamaya ihtiyacınız var. Bu iş için en iyi uygulamalardan bir tanesi, Android ve iOS'ta kullanabileceğiniz Street View. Ancak dilerseniz Android'in stok kamerasındaki photo sphere modunu veya Samsung telefonlardaki Surround Shot modunu da kullanabilirsiniz.

Street View uygulamasını açtıktan sonra turuncu artı simgesine dokunun ve Camera'yı seçin. Bunu yaptığınızda uygulama, size fotoğrafları çekmenizde yardımcı olacak. Yapmanız gereken, yerinizden ilerlemeden kameranızı tüm turuncu noktalara doğru döndürmek ve alttaki turuncu daireyi tamamlamak. Fotoğraflar otomatik olarak çekildiğinden deklanşöre basmanıza gerek yok.

İşlem bittiğinde uygulama, fotoğrafları birleştirme işini kendi yapıyor. Google Photos uygulaması telefonunuzda yüklüyse, bu uygulama ile 360 derecelik fotoğraflarınıza bakabiliyorsunuz. Fotoğraflara telefonda bakarken, telefonu döndürerek etrafa bakabilir, PC'de Google Photos'un browse modunda fareyi sürükleyerek etrafa göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları