Telefonlara "Siyah - Beyaz" Windows 10!

Windows 10'un final sürümü telefonlara geldiğinde, muhtemelen bu sürpriz özelliğe de sahip olacak!

"Siyah - Beyaz" Windows 10!

Windows 10'un telefonlar için geliştirilen sürümünün, final aşamasında nasıl görüneceğine dair ipuçları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Microsoft'un yeni işletim sistemi, iki farklı mecrada hem koyu hem de açık renk temaları ile göründü. Internet Explorer'ın yerine (ya da yanına) gelecek olan yeni internet tarayıcısı Spartan'ın testlerinde ortaya çıkan görüntüler, mobil sürümde koyu ve açık renkli temalar olduğunu kanıtlıyor.

Microsoft bu özellik sayesinde, farklı ışık seviyeleri altında Windows 10 kullanıcılarının ekrandaki yansımalardan rahatsız olmasını engellemeyi amaçlıyor gibi görünüyor. Özellikle geceleri karanlık bir odada telefon ekranına bakanlar için çok parlak bir ekranın gözleri çok yorduğu biliniyor ve koyu renkli temaların gece karanlığında çalışmayı kolaylaştırması bekleniyor.

İşin güzel kısmıysa, temaların, ışık koşullarına göre otomatik olarak da değişebileceğinin söylenmesi. Bugüne dek ekran ışığının etraftaki ışık şartlarına göre azalıp arttığını çok gördük ama temaların bu şekilde değişmesi, gerçekten güzel bir özellik...

Okuyucu Yorumları