Telefonun kendi radyo dalgalarından kablosuz şarj!

Bir firma, telefondan çıkan radyo dalgalarıyla telefonunuzu şarj edip, pil ömrünü de yüzde 30 uzattığını iddia ediyor!

İnanması güç bir şarj iddiası!

Kablosuz şarj denildiğinde aklınıza muhtemelen telefonunuzu üzerine bıraktığınız şarj yüzeyleri geliyor. Ancak bir firma, telefondan çıkan radyo dalgalarıyla telefonu şarj etmeyi başardığını iddia ediyor.

Radient Micro-Tech, telefonu şarj etmek üzere telefondan çıkan radyo dalgalarını yakalayan teknolojisi için iki yeni patent aldı. Firma teknolojinin nasıl çalıştığına dair detaylara fazla girmese de, telefonun ekranına entegre edilen antenler yoluyla radyo dalgalarını alıyor. Radient'in iddiasına göre bu şekilde yüzde 30 daha uzun pil ömrü sağlanabiliyor.

Kulağa inanması biraz zor gelse de böyle bir teknoloji, aktif bir günü zor çıkaran telefonunuz için faydalı olabilir. ABD Patent Ofisi için sunulan bir prototip üretilmiş olsa da, teknolojinin çalıştığını henüz görme fırsatı bulamadık. Bu yüzden teknolojiye şimdilik biraz şüpheyle yaklaşmamızda sanırız sakınca yok. Bir başka nokta, Radient'in fiziksel bileşenler üretmek yerine konsepti cihaz üreticilerine lisanslamak istemesi. Ancak milyonlarca bileşeni toplu üretmek yerine bu şekilde herhangi bir ürünün her şeyi değiştireceğini iddia etmek kolay görünüyor.

Radient'in iddiaları gerçeğe dönüşürse telefonlarımızın pil ömrü uzayabilir veya daha küçük pillerin yolu açılabilir.

Okuyucu Yorumları