Telefonunuzu mikrofon olarak kullanın!

Cep telefonunuzu, bilgisayar için bir mikrofon olarak kullanmanın basit yolunu açıklıyoruz!

Cebinizi PC mikrofonu yapın!

Skype'ta arkadaşlarınızla sohbet etmeyi planlıyorsunuz, ancak son anda mikrofonunuzun olmadığını fark ettiniz. Canınızı sıkmayın, çünkü akıllı telefonunuz varsa onu bir PC mikrofonu gibi kullanabilirsiniz.

Bunun için sadece bir Windows sürücüsüne ve bir Android uygulamasına ihtiyacınız var. Kurulumu birkaç dakika içinde gerçekleştirebilirsiniz.

Başlamak için öncelikle WO Mic web sayfasına gidip, gerekli uygulamaları telefonunuza ve bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor. Kurulumları gerçekleştirdikten sonra telefonunuzdaki uygulamayı ve PC'nizdeki programı çalıştırın.

Uygulama, Bluetooth, Wi-Fi veya USB üzerinden telefonunuzla bağlanabiliyor. En iyi seçenek, USB kablosuyla bağlantı kurmak olacaktır ancak bunu yapamıyorsanız, Wi-Fi'ı ve son çare olarak Bluetooth'u deneyin. Bağlantı türünü telefonunuzdaki uygulamada bulunan Settings bölümü içerisinden yapabilirsiniz.

Diğer yöntemler

Diğer yöntemler

Diğer yöntemler

Farklı telefonlarda kullanabileceğiniz çeşitli yöntemler var. Bu yöntemlerin ortak dezavantajı ise kulaklık girişini kullanmayı gerektirmesi.

Windows Phone'lu bir telefona sahipseniz Real Microphone'u, iPhone'unuz varsa Megaphone Free'yi deneyebilirsiniz.

Bu uygulamaları indirip, telefonunuzu iki erkek uçlu kabloyla PC'nizin mikrofon girişine bağladığınızda, cebinizi mikrofon olarak kullanabileceksiniz. Ancak bu yöntemin yüksek bir ses kalitesi sunmayacağını söyleyelim.

Yazımızda bahsettiğimiz yöntemler elbette gerçek bir mikrofonun yerini tam olarak doldurmayı amaçlamıyor. Ancak acilen mikrofona ihtiyacınız olduğunda, sadece elinizdekileri kullanarak geçici bir çözüm üretmenize yardımcı olabilir.

Telefonunuzu webcam olarak kullanmanın yolu, bu yazımızda!

Okuyucu Yorumları