Temiz enerji için harekete geçtiler!

Mark Zuckerberg ve Bill Gates, dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için harekete geçti!

Zuckerberg ve Gates bir arada

Microsoft'un ve Facebook'un kurucuları, iklim değişikliği sorununu çözmek için bir araya geliyor. Mark Zuckerberg, yaptığı bir duyuruyla kendisi ve eşi Priscilla Chan'in Bill Gates'le birlikte Breakthrough Energy Coalition'u kurduklarını açıkladı.

Kurumun üyeleri arasında Richard Branson, Jeff Bezos, Jack Ma ve Masayoshi Son gibi teknolojinin önde gelen isimleri yer alıyor. Bu duyurunun Paris'te bu hafta yapılacak Birleşik Milletler İklim Denetimi Konferansı'nın hemen öncesine yapılmış olması tesadüf değil. ABD Başkanı Barack Obama'nın etkinlik sırasında Mission Innovation adlı yeni bir girişimi ortaya çıkarması bekleniyor. Girişim, ülke yönetimlerinin önümüzdeki beş sene içindeki enerji araştırmaları için yatırımlarını ikiye katlamalarını istiyor.

Washington Post'a göre Mission Innovation'a halihazırda katılmış olan 19 ülke, temiz enerji araştırmaları için yaptığı yıllık harcamayı 2020'ye kadar 20 milyar dolar artırmış olacak.

Mission Innovation ve Breakthrough Energy Coalition ayrı programlar olsalar da, kendini karbon emisyonunu azaltmaya adayan ülkelerde birlikte çalışacaklar.

Okuyucu Yorumları