Tesla, büyük hedefini tutturdu!

Elektrikli otomobil dendiğinde akla gelen ilk isim olan Tesla, büyük hedefine ulaşmayı başardı!

Tesla, hedefi tutturdu!

Milyarder Elon Musk'ın Tesla Motors firması, dördüncü çeyrekte 17.400 araç satışı yaparak, yıllık satış hedefi olan en az 50.000 araç satışını yakalamış oldu. Tesla'nın Pazar günü yaptığı açıklamaya göre elektrikli otomobil üreticisi, 2015 yılında 50.580 adet aracı satmayı başardı. Her ne kadar bu sayı Şubat ayında hisse sahiplerine duyurulan 55.000 araçtan daha az da olsa, Kasım ayında yenilenen 50.000 ile 52.000 arası tahmininin içerisinde yer almakta.

Model S, satış rakamlarında çok büyük bir paya sahip. Üretilen yeni model olan Model X SUV ise, dördüncü çeyrekte 507 adet üretilmiş ve 208 adedi sahiplerine ulaşmış. Geriye kalan Model X'ler ise, 2016 yılının ilk aylarında sahiplerine ulaşmış olacak....

Tesla, büyük hedefini tutturdu!

İlk Model X'i alan Musk, SUV üretiminin mühendislik zorlukları hakkında oldukça içten açıklamalar yaptı. Araç, kapıları, ikinci sıra koltukları ve büyük, panoramik ön camı ile oldukça karmaşık ve belirgin özelliklere sahip. Musk'a göre Model X, üretim hattının erken dönemlerinde bulunulmakta ve önceliğin tamamen kaliteye verildiği bu programda, her şey plana uygun ilerliyor.

Okuyucu Yorumları