Tesla'dan kimsenin beklemediği patent adımı!

Teknoloji devleri patent davalarında birbirini yerken, bu dev şirketin yaptığı herkesi şaşırttı!

Kimse bunu beklemiyordu!

Otomobil üreticisi Tesla, cesur bir hamle yaparak patentlerini kullanıma açtı. Firmanın yaptığı blog duyurusunda Tesla'ya patentli teknolojileri kullanarak elektrikli otomobiller üreten firmalara dava açmayacağını söyledi.

"Tesla Motors, sürdürülebilir taşımanın yayılmasını hızlandırmak için kurulmuştur" diyen CEO Elon Musk, "çekici elektrikli taşıtların geliştirilmesi için yolu açıp, ardından diğerlerini engellemek için fikri hak mayınlarını arkamıza döşersek, davranışımız, hedefimizle çelişecektir" şeklinde sözlerine devam etti. Blog'unda sorulara cevap veren Musk, "bu hamlenin Tesla ve elektrikli taşıt sektörü için iyi olduğunu düşündüğünü, buna gerçekten inandığını" söyledi.

Musk, açık kaynaklı bir yapı halini almalarının sürdürülebilir taşıt yeniliklerini hızlandırmasını umduğunu söyledi.

Peki diğer şirketlere patentlerini "iyi niyetle" kullanma izni veren Tesla, bu "iyi niyet" ile tam olarak neyi kastediyor? Musk, merak edilen bu soruyu şöyle bir örnekle açıkladı: "Eğer bir firma "tüm patentlerimizi" kullanıp, Tesla'yı onların bir patentini kullanmakla suçluyorsa, bu çok da hoş bir davranış olmazdı." Musk, Tesla'nın kullandığı patentin daha değerli olması halinde firmanın bunun telafisini isteyebileceğinin altını çizdi. Musk, bunların yanında otomobillerinin kullanıcıları aldatacak kadar benzer bir biçimde taklit edilmesini istemediğini de söylüyor.

Okuyucu Yorumları