Tesla K80: Dünyanın en güçlü ekran kartı!

Nvidia, dünyanın en güçlü bilgisayarlarında çalışacak, dünyanın en güçlü grafik kartını tanıttı!

Tesla K80'le tanışın

Nvidia, yeni GPU teknolojisini duyurdu. Ancak bu defa tanıtılan yeni grafik kartı oyunculara biraz "büyük" gelecek. Zira daha çok kurumsal alanda kullanılan süper bilgisayarlara yönelik bir GPU teknolojisi olarak dikkat çeken Nvidia'nın yeni modeli Tesla K80 tam 24 GB RAM kapasitesine sahip.

Tesla K80 grafik kartı, şu an dünyanın en hızlı grafik kartı olma iddiasını taşıyor ve öte yandan yine dünyanın en hızlı süper bilgisayarlarında bilimsel soruları çözümlemek üzere görev almayı bekliyor. 24 GB GDDR5 RAM kapasitesine sahip olan Tesla K80, 4,992 çekirdeğe ve 480GBps bellek bant genişliğine sahip bir kart.

Dayandığı teknoloji tabanı olarak halihazırda bildiğimiz GeForce PC grafik kartlarına benzerlik gösteren Tesla K80, mühendislik şirketlerinde sanal modeller üzerinde, benzin veya gaz şirketlerinde jeolojik araştırmalarda kullanılacak. Öte yandan yüksek işlem gücü ihtiyacı duyan sunucularda da kullanılabilecek yapıda olan Tesla K80, Hewlett-Packard, Dell, Quanta ve Cray gibi firmalar tarafından da kullanılacak.

Okuyucu Yorumları