Tesla kazasında ilginç detaylar ortaya çıktı!

Tesla Model S, otomatik pilot modunda ilerlerken, sürücüsü o sırada bakın ne yapıyormuş...

Tesla kazasından ilginç detaylar!

Geçtiğimiz günlerde, Tesla'nın Autopilot özelliğini içeren ölümlü bir trafik kazası gerçekleşmişti ve ABD'nin National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) bu kazayı incelemekteydi. Görünene göre, kaza hakkında daha fazla bilgi ortaya çıkmış durumda.

Florida Highway Patrol'un Reuters'a doğruladığına göre, kaza yapan aracın içerisinde taşınabilir bir DVD oynatıcı bulundu. Model S'in karşıya geçerken çarptığı kamyonun sürücüsü, Model S sürücüsünün o sırada bir Harry Potter filmi izlediğini söylemekteydi. Hatta araç yolun daha ilerisinde bir telefon direğine çarptıktan sonra da filmin seslerini duyabildiğini belirtmekteydi.

Autopilot özelliği, aktifken bile sürücülerin ellerini direksiyonda tutmalarını ve dikkatli bir şekilde yolu gözlemelerini gerektiriyor. Ancak yayınlanan videolardan görülebildiği kadarıyla, bu duruma uyan çok kişi bulunmuyor. Kaza hakkında bildiklerimize göre de, kazanın sebebi olarak birkaç farklı durum bulunuyor. Slashgear'ın belirttiği üzere, Florida kanunları araç hareket halindeyken TV ekranlarını yasaklamakta ancak sürücü Joshua Brown'ın memleketi olan Ohio, böyle bir kanuna sahip değil.

Tesla'nın teknolojisinde kullanılan sensörlerin bir kısmının arkasındaki Mobileye firması, Electrek'e yaptığı açıklamada "bugünün çarpışma kaçınma teknolojisi veya Automatic Emergency Breaking (AEB), arkadan çarpışma kaçınması olarak tanımlanıyor. Bu kaza, yandan geçen bir aracı içermekte ve şu andaki nesil AEB sistemleri bu durumda çalışmak için tasarlanmış değil" cümlelerini kurmaktaydı. Firma, 2018 yılına kadar bu tür kazalar için tanılamayı aktif etmek istediğini belirtmekte.

Tesla ise bir kez daha kamyonun tasarımı ve renginin otomatik frenlerin çalışmamasına sebep olduğunu iddia ediyor...

Okuyucu Yorumları