Tesla Model S, Bir Anda Alev Topuna Döndü!

Kendi kendine yanmaya başlayan Tesla Model S, uyarılar sayesinde neyse ki kimseye zarar vermedi ancak bu görüntüyle korkuttu.

Tesla Model S'ten korkutan görüntü

Tesla'nın bir süredir kazalarla anılmıyordu ancak yönetmen Michael Morris'in "durduk yerde" yanmaya başlayan Tesla Model S'i, bu iyi gidişata dur dedi.

Tesla Model S, Bir Anda Alev Topuna Döndü!
Elektrikli araçlar için henüz erken mi?

Kaliforniya'da, "görünürde herhangi bir sebep olmaksızın" yanmaya başlayan araçta Morris, oyun eşi Mary McCormack ve üç çocuğu bulunuyordu. Neyse ki aracın yanmaya başladığı, diğer araçlar tarafından fark edildi ve Morris, dışarıdan yapılan uyarılar sayesinde aracı zamanında, kimse yara almadan boşalttı. McCormack tarafından kaydedilen videoyu aşağıda veya bu tweet'te izleyebilirsiniz.

İlk incelemeler, sorunun pil kaynaklı olabileceğini söylüyor. Tesla, yaptığı açıklamada durumu incelemeye başladıklarını ve yaşananların "olağanüstü derecede nadir bir olay" olduğunu söyledi. Tesla daha sonraki açıklamalarında muhtemelen her tür araçta yangın ve sorun çıkabileceğini söyleyecek, ancak bu tür kazaları tamamen ortadan kaldırmak için daha sıkı çalışması gerekebilir.

Tesla'nın en son şanssızlığında Autopilot teknolojisi gündeme gelmişti. Kazada Autopilot kontrolündeki bir otomobil, durmakta olan bir polis aracına çarpmıştı.

Otomobil sektöründe yenilik yapmak zor bir iş ve Tesla, bunun sıkıntılarını yaşamaya devam ediyor. Tesla için iyi bir haber ise, sızan bir epostaya göre Model 3 üretiminin haftada 3.500'e yükselmiş olması. Yani firma, Temmuz sonuna kadar haftada 5.000 Model 3 üretme hedefini tutturabilir.

Okuyucu Yorumları