Tesla Model S işte böyle yandı!

Tesla'nın elektrikli süper otomobili Model S, yeni bir yangın olayında başroldeydi!

Tesla Model S böyle yandı!

Tesla Model S, bir süper araba gibi hızlanmasının yanı sıra, bazı durumlarda da bir süper araba gibi yanabiliyor. Haberlere göre Norveç'teki bir Supercharger istasyonunda bir Model S alev aldı.

Haber ajansı NRK'nın haberine göre yangında kimse yaralanmadı. Arabanın sahibi, aracı şarj olması için ayarladı ve istasyona bıraktı ve daha sonra araç, yanmaya başladı. Reddit r/teslamotors kullanıcılarının söylediğine göre Supercharger istasyonu "geçici" bir istasyondu. Yangının daha fazla fotoğrafı Fædrelandsvennen gazetesinde yayınlandı.

Yangının tam sebebi bilinmemekte ancak itfaiyenin yanan lityum bataryaları söndürmek için özel bir kimyasal köpük kullanması gerekti. Yangın hakkında çok az detay bilinmekteydi ancak Tesla, daha önce de yaptığı gibi yangını yerel otoriteler ile beraber inceleyecek.

Model S, geçtiğimiz yıllar içerisinde birkaç yangın vakası içerisinde yer almıştı. Bu yangınların sebepleri ise kazalar ve şarj etme işlemi (Tesla bu sebebi kabul etmemekte) olarak belirtiliyordu.

Yangın hakkında konuşan bir Tesla sözcüsü, kimsenin yaralanmadığını söyledi ve incelemeleri sonuçlanır sonuçlanmak açıklama yapacaklarını duyurdu.

Okuyucu Yorumları