Tesla Model S'in frenlerini uzaktan hack'lediler!

Testla Model S'nin kablosuz ağ sisteminde bulunan açık, otomobile uzaktan bunları yaptırabiliyor!

Tesla Model S'i uzaktan hack'ledi!

Çin'in internet devi olan Tencent'in alt dalı olan Keen Security Lab'de çalışan araştırmacılar Tesla Model S'nin kablosuz ağında bir açık buldular. Bu açık Tesla tarafından doğrulandı ve hatta internet üzerinden yayınlanan bir güncellemeyle yamalandı.

Açık, aracın kendi içinde iletişim kurmak için kullandığı kablosuz CAN protokolünü kötüye kullanıyor. Bu açığı kullanabilmek için kablosuz hotspot kullanarak aracın donanımında bir "tarayıcı" açılıyor. Aracı bu tek açıktan bile hacklemek aslında gerçekten zor ama bir kez kontrolü ele alan saldırgan büyük hasara sebep olabilir.

Hackerlar aracın kontrolünü aldıktan sonra uzaktan silecekleri çalıştırabiliyor, kilitli kapıları açabiliyor, bagajı açabiliyor, dikiz aynalarını kapatabiliyor ve hatta araç hareket halindeyken frenleri bile devreye sokabiliyor.

Keen'e göre Tesla bu gösterimi çok olgun karşıladı. Keen ile birlikte çalışarak on gün içerisinde açığı online bir yama ile kapatan Tesla, ileride geliştireceği araba modellerinde güvenliğe çok daha fazla önem vermesi gerekecek.

Okuyucu Yorumları