Tesla Otomobillere Samsung Damgası!

Samsung, çok önemli bir hamleyle, Tesla'nın otomobillerine kendi imzasını atmaya hazırlanıyor!

Tesla otomobillere Samsung damgası!

Teknoloji devi Samsung ve elektrikli otomobil devi Tesla arasında ilginç bir işbirliği ortaya çıktı. Güney Koreli dev her ne kadar doğrudan kendisinin bir otomobil üretmek gibi bir niyetinin olmadığını geçtiğimiz günlerde tekrarlasa da öyle görünüyor ki otomobil teknolojisinin geleceğini şekillendirebilecek ürün ve hizmetlere yine de destek verecek. Firmanın aslında tam da bu nedenle Harman'ı 8 milyar dolar vererek satın aldığını söyleyebiliriz.

Güney Kore'den gelen yeni bir rapor da Samsung'un otomobil endüstrisiyle bağlantılı olacak biçimde Tesla'yla önemli bir anlaşmaya imza attığını gösteriyor. Firma bu doğrultuda söz konusu anlaşmayla birlikte Tesla'nın otonom araçları için yonga desteği sunmayı planlıyor. Samsung'un Tesla'nın talepleri doğrultusunda kendi kendine giden araçlardaki yonga üzeri sistemleri tasarlayıp üreteceği belirtiliyor. SamMobile'da yer alan raporda bunun uzun vadeli bir proje olduğu ve yonga üretiminin başlamasının da üç yılı bulabileceği söyleniyor.

Samsung geçtiğimiz yıl da Audi'nin Progressive SemiConductor Program'ına dahil olarak Alman otomobil devinin ilk bellek tedarikçisi olmuştu. Otomotiv endüstrisini, gelecekteki büyümesi için önemli bir alan olarak gören Samsung, Harman'ı da bünyesine katarak bu alanda ne kadar iddialı olduğunu kanıtlamıştı.

Okuyucu Yorumları