Tesla yeni elektrikli aracı için tarih verdi

Tesla, merakla beklenen otomobili Model 3'le ilgili birçok önemli ayrıntıyı paylaştı!

Tesla: "31 Mart'ı bekleyin!"

Tesla'nın uzun bir süredir beklenen elektrikli otomobilinin eli kulağında. Firma tarafından yapılan yeni bir duyuruya göre, Model 3 olarak adlandırılan araç 31 Mart'ta görücüye çıkarılıyor. Model 3'ün 2017'nin sonlarına doğru da satışta olacağı belirtiliyor. Halihazırda satışta olan Model S sedan ve Model X SUV'yle birlikte Tesla'nın yeni elektrikli araç konsepti olacak olan Model 3, tahmin edildiği gibi 35 bin dolar civarında bir fiyat etiketiyle satılacak.

Firmanın, Model 3'ün görece daha düşük bir fiyatla satılmasını da sağlayan devasa batarya fabrikasının da Nevada'da çalışmaya başladığı belirtiliyor. Söz konusu tesislerde ayrıca Powerwall üniteleri de üretiliyor.

Tesla'nın 2016'da 80 adet yeni perakende ve servis merkesi açmayı ve 300 adet yeni Supercharger noktasını daha kullanıma sunacağı belirtiliyor.

Model 3'ün üretim sürecini kolaylaştıracak bir tasarıma sahip olduğunu belirten Elon Musk, bu modelin Model S'ten daha hafif olduğunu ifade etti. Musk ayrıca, Model S'in tanıtılacağı 31 Mart'tan itibaren önsiparişleri almaya başlayacaklarını da ekledi.

Okuyucu Yorumları