Tesla'dan Sevindiren "Autopilot" Müjdesi!

Tesla araçlara eklenecek olan ve otonom sürüş açısından tam bir deneyim sunan Otomatik Pilot özelliği hakkında müjdeli haber nihayet geldi!

Tesla'dan "Autopilot" müjdesi!

Tesla, en yeni teknolojilerinden Autopilot donanımını içeren araçları piyasaya sürmeye başlamış olsa da bu donanımda geliştirilmiş otonom sürüş becerilerini aktive etmeyi sağlayan yazılım desteği bulunmuyordu. Öyle görünüyor ki, bu durum çok yakında değişiyor.

Firmanın CEO'su, elektrikli otomobil üreticisinin ne zaman yeni Tesla sahiplerinin Autopilot özelliklerini kullanmalarına olanak tanıyacağı sorusuna karşılık, Autopilot 8.1'in üç hafta içerisinde kullanıma sunulacağı cevabını verdi.

Musk ayrıca ilgili özelliklerin de kademeli olarak her ay yayınlanan sürümlerle sunulacağını ifade etti. Firma daha önce yapılan bir açıklamada da yeni donanımın müşteriler tarafından yapılan gerçek sürüşler aracılığıyla doğrulanıp ayarlanmasıyla birlikte bu otonom işlevlerin de aktive edileceğini belirtmişti.

Yakında gelmesi beklenen Autopilot güncellemesinin özellikleri arasında şerit takip asistanı, sürücü girdisi olmadan otomatik olarak şerit değiştirebilme becerisi, kendi kendine park etme, çağırma yetenekleri, aktif seyir kontrolü yer alıyor.

Okuyucu Yorumları