The Revenant filmini sızdıran tutuklandı!

The Revenant ve The Peanuts Movie filmlerini internete sızdıran korsan, başına büyük iş açtı!

Sızıntının sonu kötü bitti!

The Revenant ve The Peanuts Movie filmlerini sızdıran Kaliforniyalı William Kyle Morarity'nin tutuklandığı, birkaç gün önce FBI tarafından duyurulmuştu. The Revenant'ın korsan sitelere düşmesi, filmin 1 milyonun üzerinde indirmeye ulaşmasıyla sonuçlandı. Bu ise iddiaya göre Fox'a 1,12 milyon dolara mal oldu.

Yaptığı itirafa göre Morarity, filmin kopyalarını "16 Aralık'ta veya daha önce" iş yerinde ele geçirdi (diskler, Oscar'ları kazananları seçmeyle ilgili kişilere gönderiliyor). Morarity bunun ardından filmleri bir taşınabilir USB sürücüsüne kopyaladı ve evine götürdü. Morarity, "17 veya 19 Aralık'ta" ise "clutchit" kullanıcı adını kullanarak filmi sadece davetiye yoluyla çalışan web sitesi "Pass the Popcorn"a yükledi.

Morarity'nin davacıyla yaptığı anlaşmada yazanlara göre Morarity, dosyaları bilgisayarındaki paylaşımlı bir klasöre yerleştirdi; böylece filmler dosya paylaşım yazılımı kullanan diğer kullanıcılar tarafından indirilebilir hale geldi. Morarity'nin yakalanmayı nasıl başardığı ise bilinmiyor. İnternette kabaca yapılan bir araştırma, Morarity'nin takma adının gerçek adıyla eşleştirilebildiğini gösteriyor. Morarity eğer VPN kullanmadıysa, IP adresinden de bulunmuş olabilir.

Morarity, bu ay telif hakkı ihlalinden mahkemeye çıkacak. Bu suç için alabileceği en yüksek ceza, 3 sene hapis olabilecek.

Okuyucu Yorumları