Tim Cook, yeni iPhone kılıfını savundu!

Apple'ın eleştirilere maruz kalan yeni bataryalı iPhone kılıfını savunmak, Tim Cook'a düştü!

iPhone kılıfına CEO savunması

Apple geçtiğimiz gün, iPhone 6S ve iPhone 6 için Smart Battery Case'i tanıtmıştı ve çoğu kişi bu bataryalı kılıfın, firmanın telefonlarının bataryasının yetersizliğini kabul etmesi olarak yorumlamıştı. Ancak görünene göre Tim Cook henüz bu fikri kabul etmeye hazır değil. Apple'ın CEO'su, kılıfın günlük kullanım için tasarlanmadığı konusunda ısrar ediyor ve iPhone'ların daha uzun yolculuklar sırasında rahatça kullanılabilmesi için piyasaya sürüldüğünü söylüyor.

Mashable ile konuşan Cook "eğer telefonunuzu her gün şarj ediyorsanız, büyük ihtimal ile bu kılıfa ihtiyacınız olmaz. Ancak eğer dağ yürüyüşlerine veya gece kalmalı gezilere çıkıyorsanız... Ona sahip olmak iyi bir şey" cümlelerini kuruyor.

Yeni bataryalı kılıfın tasarımı da eleştiri alan bir başka nokta olmuştu ve Apple'ın tasarladığı en kötü görünümlü ürünlerden biri olarak değerlendirilmişti.

Ancak Cook'un bakış açısına göre bu tasarım, öne çıkan özelliklerden biri. Batarya kutusunun telefonun arkasına doğru aldığı eğime dikkat çeken Cook, eğer tasarım tamamen düz bir şekilde yapılmış olsaydı, ürünü takıp çıkartmanın çok zor olacağını iddia ediyor. Bu yüzden eğimin de tasarıma eklendiğini ve böylelikle ürünün bir akıllı kılıf haline dönüştüğünü sözlerine ekliyor.

Eğer yeni kılıf, en son telefonların pil ömrünün yeterli olmadığına dair bir kabullenme değilse, Apple'ın bu alanda bir problem görmediği söylenebilir. Ancak iPhone hayranlarının iPhone 7 ile beraber belirgin bir pil performansı artışı görmek istediklerinden emin olabiliriz...

Okuyucu Yorumları