Torrent düşmanı Kayne West fena yakalandı!

Torrent'e karşı savaşta ön saflarda yer alan isim, Pirate Bay'den download yaparken fena yakalandı!

Torrent onu rezil etti!

Geçtiğimiz haftalarda Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ve Silikon Vadisi'nin önde gelen patronlarından istediği maddi yardımla gündeme gelen Kanye West, aynı zamanda müzik oynatma servisi Tidal'ın ortaklarından biri. Sanatçı dostu bir oynatma hizmeti olması amaçlanan Tidal platformunu sıklıkla değerlendiren ünlü rapçi, böylece elde edilen gelirlerin de yine müzik üreticilerine dönmesi için uğraşıyor. Hatta kendisi, telif hakkı savunucuları arasında ön saflarda yer alıyor.

Bu elbette müzik endüstrisi için oldukça önemli bir girişim. Fakat hizmetin ortaklarından biri olan Kanye'nin bu müzik yazılımını kullanmak için gereken 200 dolarlık bedeli ödemediği ortaya çıktı!

Geçtiğimiz günlerde paylaştığı tweet'te dinlediği müzikleri takipçilerine göstermek için bir ekran görüntüsü paylaşan Kanye'nin bu fotoğrafındaki küçük bir ayrıntı oldukça dikkat çekiciydi. Fotoğrafta görülen tarayıcıdaki diğer sekmelerde yer alan açık sayfalardan birinin torrent sitesi Pirate Bay üzerinden yapılan Serum araması olduğu görüldü. Serum, halihazırda 189 dolara satılan bir torrent yazılım birleştiricisi (synthesizer).

West'in sanatçı arkadaşlarından Deadmau5 şarkıcının tepki toplayan bu gafını da eğlenceli bir dille eleştirdi. Twitter üzerinden bir çağrıda bulunan Deadmau5, Kickstarter üzerinden Kanye'ye bu yazılımı alabilmesi ve kendi şarkılarının keyfini ücretsiz olarak çıkarması için küçük bir yardım kapmanyası önerdi.

Okuyucu Yorumları