Torrent'in zaferi: Garip ama gerçek!

Torrent yazılımlarını yerle bir etmeye uğraşanlar, bu haberi duyunca ufak bir baygınlık geçirebilir!

Garip ama gerçek!

Burak Öztürk

Aynı aileye mensup uTorrent ve BitTorrent aylık 150 Milyon aktif kullanıcı sınırını geçtiğimiz günlerde geride bıraktığını açıkladı. Bu rakamı geçtiğimiz seneyle karşılaştırdığımızda yüzde 50'ye yakın bir artış söz konusu ve buna en çok sinirlenen, hiç kuşkusuz telif savaşlarının diğer tarafı...

Her gün milyonlarca insan BitTorrent'i kullanarak indirme yapıyorlar. Aynı zamanda BitTorrent yıllardır en çok kullanılan P2P programı olmayı da sürdürüyor. Bugün BitTorrent Inc.'den yapılan açıklamaya göre iki program da, geçen ay 132 Milyon olan kullanıcısını 18 Milyon artırarak 150 Milyon aktif kullanıcıya ulaştı .

Şirketin CEO'su Eric Klinker verdiği demeçte "ulaşmış olduğumuz rakamlar gerçekten inanılmaz ve büyük bir dönüm noktası. Sadık kullanıcılarımıza ve iş ortaklarımıza bize verdikleri destek için teşekkür etmek istiyorum" diyor.

BitTorrent tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise, şirketin şu anda dünyanın en büyük teknoloji fuarı olan CES'te "BitTorrent Sertifikalı" cihazlarını ekstra gelir ve kullanıcı kitlesini genişletmek amacıyla ziyaretçilere sunduklarını hatırlatılıyor.

Unutmadan söyleyelim: 150 milyon, sadece aylık aktif kullanıcı sayısı...

Okuyucu Yorumları