Torrent tracker'larından Windows 10'a engel!

Korsan içerik dağıtan torrent sitelerini ilginç bir Windows 10 endişesi sardı!

Windows 10 korkuttu!

Microsoft'un hizmet anlaşmasında yaptığı tartışmalı değişiklikler sonucunda özel torrent tracker'ları, Windows 10 kullanıcılarını engellemeye başladı.

iTS torrent paylaşım grubu, Microsoft'un anlaşmasındaki "korsan oyunlarla" ilgili bölüme işaret ederek, değişikliklerin Microsoft'un kullanıcı verilerini üçüncü partilerle paylaşmasına izin vereceğini ileri sürdü. İddiaya göre bu üçüncü partiler arasına dosya paylaşanların peşindeki MarkMonitor de dahil. Dahası iTS'ye göre Windows 10, "yerel disklerinizin içeriğini kendi sunucusuna gönderiyor".

BB ve FSC gibi diğer özel torrent grupları da Windows 10'u engellemeye hazırlandıklarını söylediler. iTS'nin sert iddialarını tekrarlayan BB, şöyle konuştu:

"Kötü olan, yerel (!!) aramalarınızın direkt olarak iyi tanınmış bir anti-korsancılık firmasına gönderilmesi. Yani diskinizde bilinen bir p2p yayını varsa... BAM!"

Grupların iddialarını doğrulayacak elle tutulur bir bilgi ise şimdilik elimizde yok. Microsoft'un hizmet anlaşması, Windows 10'u kullanmanın şartı olmaktan çok, onun üzerinde kullandığınız birçok Microsoft hizmetini ve uygulamasını ilgilendiriyor. Microsoft'un anlaşmasında tüm dosya ve uygulamaların izlendiği ve karşıya yüklendiğine dair herhangi bir işaret de bulunmuyor.

Okuyucu Yorumları