Toshiba'nın kadın Android'i şaşırtıyor!

Japon devinin kadın Android'i, görenleri şaşkına çevirecek kadar yetenekli!

Görenleri şaşırtan Android!

Japon firmalar, insanlara çok benzeyen robotlara, yani Android'lere olan tutkusuyla tanınıyorlar. Toshiba ise CEATEC JAPAN 2014'te gösterdiği en son kadın robotuyla işleri bir adım öteye taşıdı.

Toshiba'nın yeni robotunun yapabildikleri arasında göz kırpmak, sizi gülücükle karşılamak, Japonca şarkı söylemek dahil bazı "basit hareketler" var. Robot, toplam 43 hareket mekanizmasına sahip: Bu mekanizmaların 15'i, yüz ifadelerini kontrol etmek üzere kafa kısmında yer alıyor. Robot, Japonca ve işaret dilini konuşabilse de eylemlerinin tamamı, daha önceden programlanmış. Ancak Toshiba, androidinin ileriki sürümlerine konuşma sentezi ve konuşma algılama teknolojileri gibi bir dizi teknoloji entegre etmeyi planlıyor.

Toshiba, robotlarını aLab Inc., Osaka University, Shibaura Institute of Technology ve Shonan Institute of Technology'nin ortaklığıyla geliştiriyor. Firmanın robotuna Amerikan İşaret Dili'ni (ASL) de "öğretme" planları var. Toshiba, 2020'de yaşlılara hizmet edebilecek, daha sosyal bir robot tanıtmayı planlıyor. Yakın dönemde ise firmanın insansı robotları şirketlerde resepsiyon görevlisi olarak "işe yerleştirme" hedefleri var.

Okuyucu Yorumları