Toshiba'dan "tuşlu" USB bellek...

BU USB bellek, muhtemelen piyasada görebileceğiniz en güvenli USB belleklerden biri!

"Tuşlu" USB bellek!

Toshiba, içeriğe ulaşabilmek için belirlenen şifreyi girmenizi sağlayacak sayısal tuş takımına sahip bir grup USB belleği satışa sundu.

Bu cihazlardaki tuş takımının varlığının en büyük sebebi ise, bir PIN numarası ile ürünlerin fazladan bir kat daha güvenliğe sahip olmaları. Bu ürünler PC'ye takıldıkları zaman, PIN numarası girilmediği takdirde bağlantıya izin verilmiyor. Ayrıca bu bellekler bağlı oldukları cihazlardan çıkarıldıkları zaman da, sahip oldukları tüm içeriği CBC modunda 256-bit AES kullanarak şifreliyorlar. Doğru kodu girmek ise verinin şifresinin kaldırılmasını sağlıyor.

Arka arkaya PIN'i on kez yanlış girmek cihazı kilitliyor. Cihazın içerisindeki verinin ise, doğru PIN girildiği durumda, USB bağlantısında bulunan kontrol mekanizması yardımı ile her zaman şifreli bir şekilde flash bellekte saklandığını ve okunurken şifresinin çözüldüğünü veya yazım anında şifrelendiğini söyleyebiliriz.

Toshiba'nın söylediğine göre "kurumsal firmalar, hükümetler ve endişeli tüketiciler" bu ürünü tercih edecek grubu oluşturuyorlar. Fiyat etiketlerinde ise, 4GB için 95 dolar, 8GB için 112 dolar, 16GB için 140 dolar ve 32GB için 200 dolar yazıyor.

Okuyucu Yorumları