Toyota FT-1 Vision, Gran Turismo'da!

Yeni konsept otomobil Toyota FT-1 Vision Gran Turismo tutkunlarıyla buluşuyor.

FT-1 Vision hamlesi!

PlayStation'ın beğenilen oyunlarından Gran Turismo serisinin son üyesi Gran Turismo 6 için yeni bir Vision Gran Turismo konsept otomobili yaratarak tasarım alanında ciddi bir güç gösterisinde bulunan en son otomotiv devi, Toyota oldu. İkonik coupe otomobiller yaratma konusunda zengin bir mirasa sahip olan Japon devi, FT-1 Vision Gran Turismo'yu yaratmak için US CALTY Tasarım Araştırma tesisinden yardım istedi. Toyota, sanal otomobili, 13 Ağustos Çarşamba günü Monterey Havalimanı'ndaki McCall's Motorworks Revival tesisinde düzenlenen etkinlikte sundu.

Otomobil, ilk olarak PlayStation 3 üzerinde, Gran Turismo 6 için tasarlanan ve Ocak ayında Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda hayranlık uyandıran FT-1 konseptinin geçirdiği evrimin son halini yansıtıyor. FT-1 otomobil meraklıları için safkan bir spor otomobil olarak yaratılmışken, yeni FT-1 Vision Gran Turismo ise dünyanın dört bir yanındaki sayısız Gran Turismo hayranına hitap etmek üzere tasarlanmış üst düzey bir yarış arabası.

Toyota tasarımcıları, yarış pistleri ve yarış otomobillerini yakından incelediler ve araştırmalardan elde ettikleri sonuçları yeni tasarıma uyguladılar. Fonksiyon odaklı tasarım estetiğinden ötürü, FT-1 Vision Gran Turismo'da derin bir saflık hissi kendini gösteriyor. Daha geniş çamurluklar en üst düzeyde kavrayışa sahip yarış lastiklerinin kullanılmasına imkan veriyor. Artırılan hava miktarları daha yüksek soğutma sağlarken, daha yüksek aşağı yönlü kuvvet için büyük bir arka kanat ile ek ön kanardlar da eklendi. Arka difüzör çok sayıda dikey kanatçık ile büyütülerek daha temiz bir hava akışı için daha da arkaya taşınıyor.

Toyota FT-1 Vision Gran Turismo Eylül 2014'te Gran Turismo 6'ya yönelik indirilebilir bir dosya olarak piyasaya sunulacak.

Okuyucu Yorumları