TP-LINK yeni modem/router'larını tanıttı

TP-LINK'ten yeni nesil, çok hızlı iki yeni modem/router geldi.

TP-LINK iki yeni model

TP-LINK, kablosuz bağlantı hızını üç kat artıran yeni nesil bağlantı standardı 802.11ac destekli ürün sayısını sürekli artıyor. AC standardına damga vuran TP-LINK, Archer serisine iki yeni modem/router ekledi. Archer D7 ve Archer D2 modem/router'lar, kablolu bağlantı hızlarıyla yarışır hızlara sahip.

TP-LINK'in yeni iki modeli 802.11ac destekli ve Archer D7 toplamda 1750Mbps, Archer D2 ise 750Mbps kablosuz hıza erişebiliyor. İki ürün de çift kanallı; 5GHz kanalında yüksek performans isteyen uygulamalar sorunsuz yapılabilirken, 2.4GHz kanalında e-posta, web'de gezinme gibi günlük uygulamalar gerçekleştiriliyor. Ürünler kanal seçimini otomatik yaparak, kullanıcıya rahatlık sağlıyor. Archer D7, 5GHz kanalında 1.3Gbps, 2.4GHz kanalında 450Mbps gibi çok yüksek kablosuz hızlara erişerek, kablolu bağlantı hızlarıyla rekabet eder hale geliyor.

Her iki modelde de çıkarılabilir üç adet harici anten yer alıyor. Ayrıca yüksek güçte amplifikatörler sayesinde daha iyi kapsama alanı sağlayan modem/router'lar, büyük ev ve ofislerin ihtiyacına uygun modeller. Her yöne daha kuvvetli sinyal yayabilen ürünler, Geliştirilmiş Hüzmeleme (Beamforming) teknolojisi sayesinde sinyale asıl ihtiyacı olan alıcı cihaza doğru kablosuz yayılımını yoğunlaştırarak, daha kararlı veri alışverişi ve kablosuz bağlantı sağlıyor.

Fiber bağlantı desteği

TP-LINK Archer D7 ve D2 modem/router'lar hem ADSL hem de Ethernet/WAN (EWAN) bağlantılarını destekliyor. Bu sayede fiber ve kablo bağlantılarda da kullanılabilen ürünler, üç adet full Gigabit LAN, bir adet Gigabit LAN/WAN girişleri sayesinde ev ve ofislerin tüm bağlantı ihtiyaçlarına cevap verebiliyor. Ayrıca çok işlevli çift USB girişi sayesinde birden fazla USB cihazı (Harici Disk, Yazıcı, vb) ağa bağlamak ve paylaştırmak mümkün. İki model de ftp sunucu desteği ile USB'ye bağlı Harici Disk'deki dosyalara uzaktan erişim olanağı da sağlıyor.

Misafir Ağı uygulaması, IPv6 desteği gibi çeşitli gelişmiş özelliklere sahip modem/router'lar kolay kurulup kullanılabiliyor. TP-LINK, Archer D2'nin 103 USD+KDV; Archer D7'nin 220 USD+KDV fiyatla satılmasını tavsiye ediyor.

Okuyucu Yorumları