Traktör tepesinde fotoğrafı olmayan bizden değildir :)

Kendinizi bağa bahçeye vermek için artık emekli olmaya gerek yok!

Farming Simulator 17'yi oynadık!

Giants Software tarafından geliştirilen ve müthiş bir mod havuzuna sahip olan Farming Simulator serisi, 2008 yılından beri hayatımızda ve seri tek yıllarda bilgisayar ve konsollarda, çift yıllarda ise mobil cihazlarda yeni oyunuyla boy gösteriyor. Kısaca Farming Simulator 17 aslında Farming Simulator 15'in devam oyunu ve toplamda 4 milyon adet satılan seriyi ufak adımlarla ileriye taşımayı hedefliyor.

Farming Simulator 17 elbette bazı yeniliklerle beraber geliyor ancak biz yine de grafikler ile başlayalım. Her yeni sürümde grafik kalitesini biraz daha yukarı çekmeyi başaran oyun özellikle PC platformunda son derece başarılı görsellere sahip. Araçlar detaylı ve kokpitler de hiç fena sayılmaz. Diğer taraftan PC oyuncuları artık Mod desteği konusunda yalnız değil, oyunun konsol versiyonlarına da menüde bulunan Mod Hub üzerinden mod desteği eklenmiş durumda ve Giants Software'in onayını alan modları kategoriler halinde bulup ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz.

200'ün üzerinde traktör, biçerdöver ve araç emrinizde

200'ün üzerinde traktör, biçerdöver ve araç emrinizde

Diğer taraftan oyun iki dev harita ile beraber geliyor. Özellikle de Goldcrest Valley haritası saçma sapan derecede güzel, büyük, çeşitli ve detaylı olmuş. Oyunda 70 farklı markadan (Fendt geri dönmüş!) 200'ün üzerinde traktör, biçerdöver ve araç gereç mevcut, bunun birkaç ay içinde gelecek olan modlarla binler ile ifade edileceğini de peşinen belirtmem gerek. Ayrıca araçlarınız kullandıkça kirleniyor ve giderek eskiyor, buna göre de maliyetleri yükseliyor. Giants Software sanıyorum mümkün olduğu kadar fazla araç deneyelim diye böyle bir yola sapmış.

Oyunda isim ve cinsiyetimizi (Sürpriz!) belirleyip kariyer moduna başladığınızda bir çiftliğiniz, üç küçük tarlanız, bir biçerdöveriniz ve üç traktörünüzün yanında bir de kamyonetiniz mevcut. Oyunun tutorial modu öncelikle sizden hasada hazır bir tarlayı biçerdöver ile biçmenizi istiyor. Biçerdöver'in kapasitesi dolduğunda içindeki buğdayları bir traktöre dolduruyor, oradan da satmak istediğiniz değirmene taşıyorsunuz. Buğday sapları ise yere dökülüyor ve siz de paranızı denkleştirip bir balya toplama makinesi satın aldıysanız bunları saman balyaları haline getirip hayvanlara yedirebiliyorsunuz.

Hayvanı olmayan çiftçi olur mu hiç!

Hayvanı olmayan çiftçi olur mu hiç!

Evet, hayvanlar dedik, oyunda koyun, büyükbaş hayvan veya domuz gibi hayvanları beslemek mümkün. Yaşadıkları ağılı "yaşanabilir" tutmak için de yemini suyunu koymaya özen göstermeli, talaş püskürtme makinesi edinip ağılın zeminini temiz tutmalısınız. Ayrıca oyunda arz/talep dengesi üzerine kurulu yeni bir ekonomi modeli mevcut ve sizi "tarlayı sür/buğday ek/hasat et/gönder" rutininden çıkartıp yeni araç gereçler ve yeni türleri yetiştirme konusunda teşvik ediyor zira aynı ürünü üretip siloları doldurduğunuzda talep azaldığı için fiyatlar da düşüyor zaman içinde.

Farming Simulator 17'de kullanabileceğimiz iki adet "kamu treni" var ve herhangi bir maliyeti olmayan bu trenleri kullanarak büyük miktardaki ürünü istediğiniz yere veya yakınına göndermek mümkün.

Değerlendirme & Bilgi

Değerlendirme & Bilgi

Son söz olarak, Farming Simulator 17 zaten kendi kitlesine sahip ve şimdiden oyunu satın aldılar bile. Daha önce denemediyseniz ve özellikle de ETS2'yi seviyorsanız kesinlikle denemenizi öneriyorum.

PUAN 80
Yapım Giants Software
Dağıtım Focus Home Interactive
Tür Simülasyon
Platform PC, PS4, XboX One
Bilgi http://www.farming-simulator.com/
İ
letişim Aral

Okuyucu Yorumları