Trump kazandı, Google'da işler karıştı...

Bu anahtar kelimelerin Google aramalarında bir anda zirve yapmasının ilginç bir nedeni var!

Google'da "Süper Salı" izleri

ABD'deki Başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi ve Demokratların nihai adayının belirlenmesinde önemli bir rol oynayan Süper Salı (Super Tuesday) seçimlerinin kazananları Hillary Clinton ve Donald Trump oldu. Fakat söz konusu sonuçların ardından Google'ın arama verileri arasında bir karşılaştırma yapıldığında ortaya çıkan şaşırtıcı tablo seçim sonuçlarından daha fazla ses getirecek türden.

Google Trends ekibi tarafından yayınlanan verilere göre, arama motorundan seçimlerin hemen ardından yapılan "Move to Canada" ("Kanada'ya Taşın") ifadesi zirve yaptı. Aynı ifade daha önce Kasım 2004'te George W. Bush'un yeniden seçilmesinin ardından da yine aramalarda tavan yapmıştı. Donald Trump'ın Süper Salı zaferinin ardından ise ABD üzerinden yapılan "Kanada'ya Taşın" araması şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaştı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Twitter'da yayınlanan bir listeyle Google'ın kendisi de, çok sayıda ABD'linin bu seçim gecesinin ardından Kanada'ya göç etmek istemelerinin en büyük nedeninin Clinton'dan ziyade Trump'ın elde ettiği başarı olduğunu ima ediyor.

Okuyucu Yorumları