Trump'ın Ardından İnternet Devi Kanada'ya Kaçıyor!

İnternetin en önemli platformlarından biri, Donald Trump endişesi yüzünden bakın nasıl bir karara imza attı...

Onlar da Trump'tan korktu!

İnternetin bütün geçmişini kaydederek dev bir arşiv oluşturan Internet Archive, ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump'ın galip gelmesiyle birlikte bu durumdan internetin genel olarak olumsuz etkilenebileceğini düşünüyor.

İnternetin başlangıcından bu yana geçirdiği evrimi çevrimiçi ortamda depolayan ve merkezi ABD'de bulunan platform geçtiğimiz Salı günü yapılan açıklamada veritabanının bir kopyasını Kanada'da inşa etmek istediğini ifade etti. Söz konusu hamlenin ABD başkanlık seçimlerindeki sonuçların ardından üzerinde durulan bir seçenek olduğu belirtiliyor.

Internet Archive'ın kurucusu Brewster Kahle, konuyla ilgili yayınladığı bir blog gönderisinde şu ifadeleri kullandı: "9 Kasım'da Amerika'da, radikal bir değişim vadeden yeni bir yönetime uyandık. Bu da bizimki gibi uzun dönemler için inşa edilmiş kurumların bir değişime ihtiyacı olduğuna dair sağlam bir hatırlatıcı oldu."

İnternetin tarihini koruyan devasa bir koleksiyona sahip olan Internet Archive bünyesindeki Wayback Machine adlı araç sayesinde web sitelerinin geçmişlerinin dijital kayıtları tutuluyor. Ayrıca yine Internet Archive'ın sahip olduğu Open Library de çok sayıda klasik kitabın indirilebildiği bir platform. Internet Archive'de ayrıca GIF'lerden oluşan ve arama yapılabilen bir koleksiyon da mevcut.

Okuyucu Yorumları