Trump'tan Apple'a: Kim olduklarını sanıyorlar

ABD Başkan Adayı Donald Trump, şimdi de hedef tahtasına Apple'ı ve CEO'su Tim Cook'u oturttu!

"Kim olduklarını sanıyorlar?"

ABD Başkan adayı Donald Trump'ın yeni hedefi, Apple oldu. Apple CEO'su Tim Cook, Salı günü yaptığı açıklamayla firmasının federal yargıcın emrine uymayarak, iPhone'lar için "arka kapı" yaratmayacağını duyurmuştu. FBI, Aralık ayında San Bernardino, Kaliforniya'daki terör saldırısının ardından Apple'ın şifre-kilitli telefonlarının kırılmasının kolaylaştırılması için imkan tanınmasını istiyordu. Ancak Cook, bu tarz bir hack'in Apple'ın şifrelenmiş tüm telefonlarına uygulanabileceğini söylemiş ve talebe karşı durmuştu.

Trump ise, Cook'un bu açıklamasından pek de memnun olmuş gibi görünmüyor. Başkan adayı "Fox and Friends" programında yaptığı konuşmada, Apple'ın bir mahkeme emri ile tartışmasına inanamadığını söyledi: "Kim olduklarını sanıyorlar? Bunu açmak zorundalar. Açılması gereken bir şey ve aklımızı kullanmamız gerekiyor. Sağduyulu düşünmemiz gerekiyor."

Trump'ın yeni sloganı "sağduyulu bir muhafazakar". Ancak Cook, Apple'ın sitesinde sunduğu açık mektupta gerçek sağduyunun "hükumetin koruması gereken özgürlükleri ve bağımsızlıkları koruması" olarak açıklamıştı.

Apple'ın yargıç kararına itirazı, ciddi bir mahkeme savaşına dönüşmek üzere. Cook, sürekli olarak Apple kullanıcıları için şifrelemenin önemini belirtmekte ve iyi taraf için açılacak bir arka kapının, kötü taraf tarafından da kullanılabileceğini iddia ediyor.

Okuyucu Yorumları