Turkcell ve ASELSAN 5G için birleşiyor!

Turkcell ve ASELSAN 5G için güçlerini birleştiriyor!

5G için birleşiyorlar!

5. nesil mobil iletişim teknolojileri alanında Türkiye'nin yazılım ve donanım Ar-Ge kapasitesini güçlendirecek en somut adım Turkcell ve ASELSAN'dan geldi. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve ASELSAN Genel Müdürü Dr. Faik Eken, yapılacak çalışmaların kapsamına ilişkin bir çerçeve metne imza attı.

İşbirliğinin ana hedefi, Türkiye'nin 5G teknolojisinde üretici ülke haline getirilmesi. Bu plan doğrultusunda iki yerli marka 5G yol haritası üzerinde çalışmaya başlayacak. Uluslararası standartlaşma süreçlerine birlikte katılım sağlayacak olan Turkcell ve ASELSAN, geliştirilecek ürünlerle yerel ve uluslararası pazarlarda ticari başarı için ortak çaba sarf edecek.

5G için milyarlarca dolar büyüklüğe ulaşacak patent pazarında da ülke olarak alacağımız payın artırılması amaçlanıyor. İşbirliği ile aynı zamanda Türkiye'de oluşacak teknoloji üretimi ekosistemine öncülük edilmesi hedefleniyor.

Turkcell ve ASELSAN, 5G alanında atılacak adımlara öncülük etmek üzere elektronik teknolojileri alanında güç birliği yapıyor. Turkcell ve ASELSAN arasında imzalanan çerçeve metin doğrultusunda, iki marka uzun vadeli bir işbirliği yürütmek ve geleceğin mobil teknolojilerini geliştirmek için ortak çalışma konusunda anlaşmaya vardı.

Metni imzalamak üzere bir araya gelen Kaan Terzioğlu ve Faik Eken, ortaya koyulacak çalışmaların ülke çıkarları adına büyük önem taşıdığını vurguladılar.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu: "Türkiye 5G'de merkez üs olacak"

"Ülkemizin her köşesinde en hızlı ve en kolay şekilde iletişim sağlamak ve teknolojiyi kullanarak hizmet sunmak en büyük hedefimiz. Bugüne kadar yaptığımız yatırımlarla sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en güçlü 3G altyapısını kurduk ve 3G hızını 3 kat artırarak bugün dünyada sunulan en yüksek 3G hızı olan 63,3 Mbps'i hem altyapı tarafında hem de Turkcell Turbo T50 ile akıllı telefon tarafında destekleyen ilk ve tek operatör olduk.

4G için yaptığımız testlerle bu teknoloji ile ilgili hazırlıklarımızı tamamlarken, 5G hazırlıkları kapsamında da yönetim kurulunda yer aldığımız NGMN (Next Generation Mobile Networks) çatısı altında Türkiye'yi temsil eden tek operatörüz. Bu alandaki gelişmeleri yakından takip ediyor, bu konuda dünya standartlarının oluşmasına yön veriyoruz. Öncülüğümüzü ve yeni nesil mobil iletişim teknolojilerini Türkiye ile tanıştırma konusundaki liderliğimizi 5G'de de sürdürmek Turkcell için olmazsa olmaz nitelikte. Bu nedenle, hizmete yönelik teknoloji ve inovasyon geliştirme idealine bizim kadar bağlı ASELSAN'la işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İmzaladığımız çerçeve metin ile uzun soluklu bir çalışmanın ilk adımını atmış olduk. Birlikte hedeflerimizi gerçekleştirerek Türkiye'nin 5G'de merkez üs olmasını sağlayabileceğimize tüm kalbimizle inanıyoruz."

Okuyucu Yorumları