Türkiye'de işler iyi gitmiyor!

PC pazarı tüm dünyada can çekişirken, Türkiye için durum çok daha kötü... İşte son rakamlar!

Türkiye'de işler iyi gitmiyor

Dünyanın önde gelen pazar araştırma şirketlerinden biri olan IDC, kişisel bilgisayar satışlarındaki düşüşün hem dünya genelinde, hem de Türkiye özelinde düşüşe devam ettiğini ortaya koydu.

2015 yılının ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 oranında düşen PC satışları, dünya genelinde uzun zamandır yaşanan düşüşün son halkası olarak dikkat çekiyor. Ama Türkiye pazarı işler daha da kötü görünüyor. Aynı dönemler söz konusu olduğunda, Türkiye'de yaşanan düşüş yüzde 41 seviyelerine kadar ulaşmış durumda.

Windows 10'un piyasaya çıkması ile birlikte bu düşüşün biraz yavaşlayacağı kesin. Ama yine de, bir süre artı yöne doğru bir gelişme beklemek pek gerçekçi olmaz. Ülkemizdeki ekonomik gelişmeler de göz önüne alındığında, PC satışlarının büyük bir aşama kaydetmesi beklenmiyor.

Öte yandan, 2015 ikinci çeyreğinde Türkiye'de en çok satış yapan PC üreticisi olarak HP öne çıkıyor. İkinci sırada Asus yer alırken, üçüncü sırada Lenovo var. Diğer markalar ise, yüzde 44.7'lik payı paylaşıyor.

Okuyucu Yorumları