Türkiye'nin en kapsamlı oyun yasağı geldi!

Artık Türkiye'nin de bir "yasaklı oyunlar" listesi var! Alınan karar ve yasaklanan oyunlar, içeride.

Bu oyunlar artık yasak!

Yurt dışında sıklıkla gördüğümüz, belli bir yaşın altındakiler için uygulanan "oyun yasağı" uygulaması, Antalya Valiliği tarafından alınan karar gereği ülkemizde de hayata geçirildi. Antalya Valiliği, 18 yaşından küçüklerin gelişimine olumsuz etkisi yapabilecek oyunların, internet kafelerde ve oyun oynatılan kafelerde oynanmasını, Antalya ili genelinde yasakladı.

Yasaklanan oyun listesi şu şekilde:

Bloodrayne ve Bloodrayne 2
Grand Theft Auto serisi
Hitman serisi
Global Operations
Sniper Elite
Battlefield serisi
Wolfenstein serisi
The Godfather ve The Godfather II
Metin2
Knight Online
Call Of Duty serisi
Half Life serisi

Yasak kararının, 23 Mayıs 2007 tarihli, 26530 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi hakkında kanun gereğince alındığı belirtiliyor. Yasaklanan oyunların uyuşturucu madde kullanımı, intihar, cinsel istismar, fuhuş, müstehcenlik, şiddet, kumar gibi alışkanlıkları teşvik edebileceği iddia ediliyor.

Yapılan açıklama şu şekilde: "İncelenen 55 oyundan 12'sinin 18 yaşından küçükler tarafından oynanmasının sakıncalı olabileceği yönünde kanaat oluşmuştur. Bilgisayar (video) oyunları Sınıflandırma - Derecelendirme Raporu'nun Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sunulduğu, bu bağlamda şiddet ve benzeri kötü alışkanlıklara teşvik eden ve 18 yaşından küçüklerin psikolojik ve fizyolojik gelişimine olumsuz etkisi olması sebebiyle oyunların oynanmasının yasaklanmasına karar verildi."

Okuyucu Yorumları