Türklerden akıllı futbol topu ŞAHİ!

Türk mühendislerin tasarladığı akıllı futbol topu, futbol tarihine damga vurma iddiasında!

ŞAHİ şahlanmaya hazır!

Yola çıktıkları ilk günden beri akıllı cihaz ve akıllı aksesuarlar alanında Türkiye'ye ilkleri getiren S.M.A.R.T Teknoloji, yaklaşık bir yıldır Türk mühendislerle birlikte gerçekleştirdiği dünyanın ilk akıllı futbol topu "ŞAHİ" ile futbol dünyasında yepyeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.

Futbola ilgi duyan, takip eden, oynayan herkesin futbol becerisinin belli kriterler altında ölçebileceği, teste tabi tutabileceği ve geliştirmesini sağlayabilecek olan ŞAHİ, ayrıca beraberinde kullanılan özel bileklikleri sayesinde de vücudunuzla ilgili tüm bilgilere ulaşıp, kalp atışınızı, koştuğunuz mesafeyi ve topla oynama sürenizi ölçümleyebiliyor. Takım oyunlarında da bilekliklerle kurduğu iletişim sayesinde topla oynama sürelerinden, doğru pas yüzdelerine, kişisel, mevki ve takım bazlı verileri anlık edinerek, işleyip sunabiliyor.

Dünyada ve ülkemizde futbolun daha iyi yerlere gelmesine öncülük edecek olan ŞAHİ, S.M.A.R.T Teknoloji tarafından geliştirilen sensör ve yazılım teknolojisi sayesinde sadece antrenmanlarda değil, aynı zamanda tek başınıza oynarken bile, geliştirilen modları sayesinde takım ve bireylerin performanslarının ölçümlenmesine, kendilerine hedefler belirleyerek antrenman yapmalarına imkan sağlamaktadır. ŞAHİ için özel olarak geliştirilen akıllı bileklikler sayesinde, ŞAHİ'nin hangi oyuncunun kontrolünde olduğu anlaşılabilecek, bu sayede oyuncular ve oyun alanı arasında kesintisiz bir iletişim ağı kurulması sağlanmış olacaktır.

Ayrıca "Akıllı Saha" teknolojilerine uygun dizayn edilmiş ŞAHİ, gelişmiş sistemi sayesinde topun sahada bulunduğu yer ve yükseklikten saha ve kale çizgilerini geçip geçmediği, topa elin değip değmediği ile ilgili bilgileri de kolayca sunmaktadır.

Uluslararası alanda ses getirecek olan ŞAHİ, futbol alanında sadece ölçümler sunmakla kalmayacak, oyuncuların yeteneklerini geliştirmek için görevler vererek, verileri karşılaştıracak ve oyuncuların kişisel gelişimlerini birebir gözlemlemesini sağlayacak bir mekanizmaya sahiptir.

Okuyucu Yorumları