Twitch sonunda HTML'e geçiyor...

Popüler akış hizmeti Twitch, uzun süren bekleyişin ardından HTML5'e geçiş yapıyor!

HTML5'e geçen bir hizmet daha

Twitch, Flash'dan vazgeçme hedefine yavaş bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Oyun yayını hizmetinin yaptığı açıklamaya göre Turbo Premium seviyesine üye olan kullanıcılar, mühendislerin geçtiğimiz yazdan beri üzerinde çalıştıkları HTML5 oynatıcıyı kullanabilecekler.

Turbo üyeleri, video oynatıcılarında ortaya çıkan bir uyarı ile, beta testi için rastgele bir şekilde seçildiklerini öğrenecekler. Twitch, sahip olduğu Turbo üyesi sayısını veya ilk adımda kaç üyenin HTML5 beta testine katılacağını açıklamamakta ancak toplam sayının, platformun aylık 100000 izleyicisinin küçük bir parçası olacağı kesin.

Bir yıllık geliştirme ve göreceli olarak küçük bir beta testinin pek dikkat çekici olmadığı söylenebilir ancak Twitch, HTML5'in en fazla istenilen özellikler arasında yer aldığını ve bu yüzden düzenli bir yaklaşımın şart olduğunu söylemekte. Turbo üyeleri reklamsız bir deneyim için ayda 8.99$ ücret ödemekteler ve bunun anlamı da firmanın, reklam platformunu dahil etmeden testleri başlatabilmesi oluyor.

Test için seçilmiş olan kişiler, daha hızlı yükleme süreleri ve daha kararlı bir video akışı ile karşılaşacaklar. Twitch, 30 veya 60fps ile yayınlanan yayınlar için kullanıcıların belirgin bir kalite artışı ile karşı karşıya olduklarını söylemekte. Ayrıca Flash yerine HTML5 kullanan cihazlar, daha düşük olan enerji harcaması sebebiyle daha uzun bir pil ömrü ve daha az ısınma ile karşı karşıyalar.

Twitch'in söylediğine göre yavaş yavaş bütün Turbo kullanıcıları HTML5 oynatıcısına sahip olacaklar ve yazın bitimine doğru da normal kullanıcılar HTML5'e geçiş yapacaklar...

Okuyucu Yorumları