Twitter ve Google'dan dev anlaşma!

Google'ın diğer bir internet deviyle yaptığı anlaşma sonrasında, aramalarda artık bunlar da olacak!

İnternet devleri anlaştı!

Twitter ve Google, tekrar resmi olarak bir araya geliyor. İki firmanın yaptığı açıklamalara göreTwitter içeriği Google arama sonuçlarında gözükmeye başlayacak. Anlaşma, iOS ve Android Google uygulamalarında ve ABD'de mobil Web aramalarında hayata geçiriliyor. Masaüstü sürümü ve diğer ülkeler için içerik ise "yakında" sunulacak.

Twitter, bir blog yazısında Taylor Swift için yapılan bir aramayı göstermekte. iOS uygulamasında arama yapıldığında sayfanın yarısına kadar tweet'ler gözükmekte. Sola kaydırarak kendisinin en son beş post'unu okuyabiliyorsunuz ve Twittler'a tıklayarak daha fazlasına ulaşabiliyorsunuz.

Twitter'ın bir diğer önerisi ise #Madmen aramasını yapmaktı. Bu arama sonucunda, yakın zamandaki tweet'leri gösteren arama sonuçlarının üstünde bir "Twitter'da popüler" kutusu gözükmekte. Ancak hashtag (#) kullanmadan "Mad Men" araması gerçekleştirildiğinde karşımıza herhangi bir tweet çıkmıyor.

Bu anlaşma, Google ve Twitter arasında gerçekleştirilen ilk anlaşma değil. İki firma arasında 2009 yılında da benzer bir anlaşma gerçekleşmişti. Ancak bu anlaşma, 2011 yılında Google'ın Google+ üzerine yoğunlaşma kararı ile bozulmuştu.

2012 yılında da Twitter, Google'ın aramalara yaptığı, Google+ müdahalelerinden şikayetçi olmuştu ve bu değişiklikler sonucu bilgi bulmanın herkes için daha zor olacağından endişelendiklerini belirtmişti.

Okuyucu Yorumları