Twitter'da da sanal gerçekliğe adım atıyor!

Twitter, aslında çok daha önce yapması gerekeni şimdi yapıyor; sanal gerçeklik alanına sağlam bir adım atmaya hazırlanıyor!

Twitter'dan geç kalan hamle!

Twitter, önümüzdeki günlerde sanal ve arttırılmış gerçeklik konusundaki çalışmalarını arttıracak. Halihazırda zaten yalnızca basit bir sosyal medya kanalından çok daha fazlası olan Twitter, böylece hayatımızın içine daha fazla girmek istiyor.

Sanal ve arttırılmış gerçeklik çalışmaları için Apple'ın arayüz tasarımcısı Alessandro Sabatelli ile el sıkışan Twitter, onu AR ve VR Yönetmeni olarak atamış durumda. Twitter sözcüsü tarafından doğrulanan habere göre, Alessandro Sabatelli, Twitter Cortex takımında baş rolü üstlenecek. Sabatelli'in Linkedin sayfasında Apple için iOS, OS C ve WatchOS'lara arayüz geliştirdiği yazarken, Twitter için de arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik arayüz tasarımı yapacağını gösteriyor.

Aslında bakıldığında Twitter bu hamlesinde geç kalmış gibi. Zira Snapchat arttırılmış gerçeklik çalışmaları yapıyor, Facebook'un Oculus'u var, Google ise Cardboard ile sanal gerçekliğe dalarken, Twitter açıkça geç bile kalmıştı.

Okuyucu Yorumları