Twitter'da oturum açmaya gerek kalmadı!

23 ülkedeki Twitter kullanıcıları, artık oturum açmadan da tweet'lere ulaşabilecek...

Oturum açmadan Twitter!

Bundan böyle mobil cihazınızda Twitter üzerindeki gönderilere ulaşmak için oturum açmanıza gerek kalmayacak. Kullanıcılarının oturum açmadan başkalarının tweet'lerini görebilmelerini sağlayan bu özellik zaten bir yıldır ABD ve Japonya'da masaüstü platformda kullanılabiliyordu. "Logged-out homepage" olarak adlandırılan özellik, yapılan bir duyuruyla artık mobil cihazlara da sunuldu. Söz konusu özellik sayesinde artık mobil cihazlarda da oturum açmadan Twitter'ın ana sayfasına giderek tweet'ler arasında dolaşmanız mümkün.

Çıkış yapılan anasayfaya erişmek için kullanıcıların Twitter'ı bir mobil tarayıcı üzerinden ziyaret etmesi gerekiyor. Burada tıpkı masaüstü sürümde olduğu gibi, özel konu başlıkları arasında dolaşmak mümkün olabiliyor.

Bu özelliğin kullanıma sunulduğu 23 ülkede daha önce Twitter'ın sayfasına gidildiğinde yalnıza oturum açma seçeneğiyle karşılaşılıyordu. Diğer yandan Türkiye'nin bu değişimin geçerli olduğu ülkeler arasında henüz bulunmadığını eklemekte yarar var.

Bu noktada söz konusu özelliğin zaten Twitter'da bir hesabı bulunanlar için nasıl bir avantaj getirdiği sorulabilir. Twitter, bu özellik sayesinde herhangi bir sebepten dolayı oturum açmaya üşendiğiniz durumlarda sosyal ağda neler olduğunu hızlıca kontrol edebilmenizi sağlamak istiyor. Böylece örneğin başka birisinin telefonundan da gerektiğinde oturum açmadan tweet'lere bir göz atmak mümkün oluyor. Twitter bunun ayrıca, sosyal ağın dünyasına dışarıdan bakanlar için daha ayrıntılı bir bakış sunacağını ve yeni kullanıcılar edinmeye yardımcı olacağını umuyor.

Okuyucu Yorumları