Twitter'dan özel Euro 2016 planları...

Twitter'ın, bugün başlayacak olan Euro 2016 için çok özel sürprizler hazırladı!

Twitter'ın Euro 2016 sürprizi

Sosyal meyda devi Twitter, Euro 2016 için birkaç yeni emoji duyurmuş durumda. Ayrıca firma, hangi ülkenin sitede en fazla destek aldığına göre, Paris'teki Eiffel Kulesi'ni o ülkenin renkleriyle aydınlatarak, tweet'lerin gerçek dünyayı da etkilemesini istiyor.

Yenilenen emojiler, 2014 Dünya Kupası sırasında olduğu gibi hashtag'ler ile tetiklenecek. Bir ülkenin emojisini tetiklemek için yapmanız gereken tek şey, "#" işareti ardından o ülkenin üç harfli kısa adını (örneğin #TUR, #ENG, #RUS) girmek. #EURO2016 yazanlar ise turnuva kupasının bir emojisini tetikleyecek.

Bunun yanı sıra Twitter, Eiffel Kulesi'ni aydınlatmayı planlıyor. Her günün maçları tamamlandıktan sonra kule, o gün Twitter üzerinde en fazla destek alan ülkenin renkleri ile aydınlanacak. Ayrıca popüler tweet'ler de kuleye yayınlanacak ve kendi mesajınızı paylaşmak için bir sebep daha sunulmuş olacak.

Ayrıca Twitter, Vine ve Periscope'u kullanmak konusunda da oldukça heyecanlı gözüküyor. Firmanın söylediğine göre "her iki uygulama da turnuva boyunca öne çıkacak ve hayranlara Fransa'da şimdiye kadar olmayan bir erişim imkanı sunacak." @EURO2016 için özel bir Vine kanalı olacak ve ayrıca turnuva süresince Periscope üzerinde UEFA hesapları aktif olarak izleyicilere antrenman seanslarını, takım kamplarını ve "çok daha fazlası" gösterilecek...

Okuyucu Yorumları