Twitter'dan sonra sıra geldi fitness'a!

İnternet devinin eski 1 numarası, yeni şirketiyle sürpriz bir alana adım atıyor!

Eski CEO'dan yeni hamle!

Eski Twitter CEO'su Dick Costolo, yeni yılda yeni bir iş alanına adım atmak istiyor. Costolo'nun Salı günü gönderdiği tweet'te yaptığı açıklamaya göre, eski CEO, yeni bir firma ile fitness teknolojileri alanına giriş yapıyor. Costolo, Fitify CEO'su ve ortak kurucusu Bryan Oki ile yeni bir firma kuruyor.

Tabii ki Costolo'nun yeni firmasının pek çok rakibi olacak. Apple, Google, Fitbit, Jawbone, Runkeeper ve MapMyFitness gibi pek çok firma bu alanda kendilerini göstermekte. Bu noktada da fitness alanında daha önce karşımıza çıkmayan hangi özelliklerin sunulabileceği sorusu ortaya çıkıyor.

Tabii ki rekabetin çok olması Costolo'nun başarılı olamayacağı anlamına gelmiyor. Dünya'nın en büyük teknoloji ürünleri ve hizmetleri, genellikle konuya sonradan dahil olan firmalardan geliyor. Google ve Android mobil işletim sistemi bunun en iyi örneklerinden biri olabilir.

Asıl soru, Costolo'nun bu iş için doğru kişi olup olmadığı. Costolo, Twitter'ın kullanıcı tabanını yıllar boyu genişletmeye çalıştıktan sonra Temmuz ayında firmadan ayrılmıştı. Kendisi problemin farkındaydı, platformun kullanımı oldukça zordu ve yeni kullanıcılar kısa sürede öğrenmeye çalışıp vazgeçiyorlardı. Ancak Costolo, bu sorun için, Wall Street'i ve yatırımcılarını memnun edecek kadar hızlı bir şekilde çözüm bulmayı başaramadı.

Kısacası Costolo'nun adım attığı alanın "riskli bir bölge" olduğu söylenebilir. Ancak Gartner analisti Brian Blau'nun da belirttiği üzere Costolo'nun tecrübesinin yararlı olacağı kesin. Ayrıca Costolo, yatırım firması Index Ventures'a ortak olarak katıldığını açıklayan diğer bir tweet ile herkesi şaşırtmayı başardı. VC firması, San Francisco ve Londra'da şubelere sahip ve müzik akışı hizmeti SoundCloud ve e-ticaret sitesi Etsy de dahil olmak üzere birkaç firmaya yatırım yapmış durumda.

Okuyucu Yorumları