Twitter'ın 140 karakter limiti kalkabilir!

İddiaya göre Twitter, 140 karakter kısıtlamasıyla ilgili tarihi bir değişiklik yapmak üzere!

Twitter'da tarihi değişim!

Twitter'ın 140 karakterlik kısıtlamayı kaldıracağına dair yeni bir rapor ortaya çıktı. Bu seferki iddiaya göre sosyal ağ, kısıtlamayı 10.000 karaktere yükseltmeyi planlıyor. Yani iddia doğru çıkarsa bir iki cümle yerine birkaç sayfa yazı yazmanız mümkün olacak.

Re/code'un ortaya çıkardığı bilgiye göre Twitter, karakter kısıtlamasını 10.000'e yükseltme planlarını şirket içerisinde "140 ötesi" diye adlandırıyor. Bu senenin ilk çeyreğinde yapılabilecek olan değişikliğin sosyal ağın sadık kullanıcıları tarafından nasıl karşılanacağı ise soru işareti. Uzun gönderiler, Twitter'ın haber kaynağındaki akıcılığı ortadan kaldırabilir ve bu durum, bazı kullanıcıların canını sıkabilir. Bununla birlikte rapor, Twitter'ın bunun için bir çözüm düşündüğünü, başta gönderilerin özet sürümünün gösterilebileceğini ve tweet'lerin tıklarak genişletilebileceğini söylüyor.

Twitter'ın karakter kısıtlamasını artıracağına dair iddialar daha önce de ortaya çıkmıştı. Son olarak Eylül'de Twitter CEO'su Jack Dorsey'in "140 Plus" adlı bir projeyi desteklediği, bu proje kapsamında karakter kısıtlamasının genişletileceği veya tamamen kaldırılacağı düşünülmüştü. Bu yeni 10.000 karakter projesi, Dorsey'in konuşulan projesinin bir sonucu olma ihtimali de var.

Okuyucu Yorumları