Uber'den sürücüsüz otomobiller için sürpriz haber!

Sürücüsüz otomobiller size halen uzak gibi görünüyorsa, bu haber eminiz sizi fazlasıyla şaşırtacak!

Sürücüsüz otomobiller için sürpriz haber

Uber, aylarca süren testlerin ardından sürücüsüz - otonom araçlarının ilk müşterileri için hazır olduğunu açıkladı. Bloomberg'in belirttiğine göre araç paylaşımı firması, Pittsburgh'deki müşterilerin, otonom Volvo XC90 araçlarından birini çağırmalarına önümüzdeki haftalar içerisinde izin verecek.

Raporda belirtilene göre Uber, bu araçları tek başlarına göndermeyecek. Kanun tarafından gerektiği üzere bir insan, sürücü koltuğunda "elleri direksiyonda" olacak bir şekilde oturacak. İkinci bir kişi de yolcu koltuğunda oturarak aracın içerisindeki ve dışarısındaki kameralar her şeyi kayıt altına alırken gerekli notları tutacak. Müşterilerin XC90 sürüşü için para ödemeleri ise gerekmeyecek.

Pittsburgh, Uber'in otonom denemeleri için ideal ortam olarak gözükmekte. Şehir, Advanced Technologies Center'ın (ATC) bulunduğu yer ve otoriteler, kendini süren araba filosunun testini onaylıyor. Bu araçlar yola çıktıklarında sadece birkaç adet olacaklar ancak Uber, Volvo ile yaptığı anlaşma ile yıl sonuna kadar 100 aracın kendisine ulaştırılmasını bekliyor.

Ford, geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuruda, otonom arabaları beş yıl içerisinde yollarda göreceğimizi söylemişti. Ama Uber'in ve Volvo'nun, bu konuda oldukça hızlı hareket ettiği söylenebilir...

Okuyucu Yorumları